Read it or do not. There is no try. Mr.Yoda

úterý 20. května 2014

Návrat ke kořenům


Už to bude asi rok, co jsem napsal svůj poslední článek na minulý blog. Od té doby uběhla dlouhá doba a stala se spousta věcí, tak jak to už bývá, člověk dojde časem k určitému poznání, že řada věcí, co mu přišla v určitém období dětinská ,je ta, která ho ve skutečnosti skutečně baví a k takovému poznání jsem došel i já, a tak jsem si řekl i já, že mě vlastně hrozně bavilo dělit se o každodenní postřehy a zadiskutovat o nich s jinými lidmi. Proto jsem založil blog, kde budu nepravidelně přispívat. Omluvte případné gramatické chyby, občas jsem celkem grafoman, až překvapím sám sebe.
Hned dneska jsme měli zajímavou přednášku na škole v rámci hostů a dorazil Zděněk Pohlreich. Dost mě zajímalo, o čem vlastně bude přednášet na ekonomické škole.  Ale koneckonců je to i úspěšný byznysmen, a protože patřím mezi tu skupinu “snílků“, snících o vlastní restauraci, o kterých mistr řekl, že by na gastronomii měli koukat jenom v televizi, tak jsem byl zvědav, co nám poradí. Navíc rád vařím, ikdyž s různými výsledky, takže jsem byl opravdu zvědav.

Autogram od mistra :)


Nakonec přednáška fungovala na principu otázek, které dávala profesorka Pohlreichovi a osazenstvo se později přidalo. Nebudu vás zatěžovat hromadou informací, ale docela mě pobavila informace, že na milion obyvatel v Praze existuje 11 tisíc stravovacích zařízen. To je neuvěřitelný počet. Kuchaři jsou normálně vyučování podle kuchařek z 50 let a že skoro neexistuje restaurace, která by vařila pouze z českých potravin, protože to prostě není udržitelné. To jen na zamyšlení, jak na tom dnešní gastronomie je. Ano šéfe! také nebylo natáčeno z lásky k české gatronomii a snaze zlepšit jí, což je škoda. Pohlreich na mě působil jako nesmírně šikovný, milý a zábavný člověk, ale byla z něj cítit rezignace cokoliv zlepšit, ať už šlo o českou gastronomii či jiná společenská témata, což mi přijde škoda. J

No nebudu jenom negovat a postnu taky něco pro zasmání, ať zakončíte článek s úsměvem.

         
autor: Adam Pechar

Žádné komentáře:

Okomentovat