Hned dneska jsme měli zajímavou přednášku na škole v rámci hostů
a dorazil Zděněk Pohlreich. Dost mě zajímalo, o čem vlastně bude přednášet na
ekonomické škole. Ale koneckonců je to i
úspěšný byznysmen, a protože patřím mezi tu skupinu “snílků“, snících o vlastní
restauraci, o kterých mistr řekl, že by na gastronomii měli koukat jenom v televizi,
tak jsem byl zvědav, co nám poradí. Navíc rád vařím, ikdyž s různými výsledky, takže jsem byl opravdu zvědav.
Autogram od mistra :) |
Nakonec přednáška fungovala na principu otázek, které dávala profesorka Pohlreichovi a osazenstvo se později přidalo. Nebudu vás zatěžovat hromadou informací, ale docela mě pobavila informace, že na milion obyvatel v Praze existuje 11 tisíc stravovacích zařízen. To je neuvěřitelný počet. Kuchaři jsou normálně vyučování podle kuchařek z 50 let a že skoro neexistuje restaurace, která by vařila pouze z českých potravin, protože to prostě není udržitelné. To jen na zamyšlení, jak na tom dnešní gastronomie je. Ano šéfe! také nebylo natáčeno z lásky k české gatronomii a snaze zlepšit jí, což je škoda. Pohlreich na mě působil jako nesmírně šikovný, milý a zábavný člověk, ale byla z něj cítit rezignace cokoliv zlepšit, ať už šlo o českou gastronomii či jiná společenská témata, což mi přijde škoda. J
No nebudu jenom negovat a postnu taky něco pro zasmání, ať
zakončíte článek s úsměvem.
Žádné komentáře:
Okomentovat